TraktorNevelde
Az imént szántott: Dömdödöm
Mese
31. SZINT | 86417 PONT | ORSZÁGOS 15.
Ez itt Máté traktora,
ami már megvan 4525 napja
és 7564 alkalommal volt szántani.
Eddig 8 futamot nyert meg.

Felszerelés:
7 soros vaseke, borona, tárcsázó, vetőgép, krumpliszedő, tárcsázó, gereblyéző, trágyaleforgató, altalajlazító, mélységállító kerék, 4 tengelyes pótkocsi, tartályos pótkocsi, hidraulika, targatető, pohártartó, minibár, rádiós magnó.

Kupák
Oklevél

Produktivitás

H K S C P S V
máj
jún
júl
aug
szep
okt
nov
dec
jan
feb
már
ápr
máj

Traktorfutam eredménysorozat

  jan feb már ápr máj jún júl aug szep okt nov dec átlag
 2024            -
 202318    25      21,5
 2022           2828,0
 2021            -
 202091011991315172324  14,0
 2019         2628 27,0
 2018            -
 2017         40  40,0
 2016            -
 2015            -
 2014            -
 2013   71  584259   57,5

 

Mese traktor naplója

Tulajdonos: Máté


       11 Keserű   

2024. MÁJUS 29.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

10:25 Nem jött vissza a szerelőtől az eke. Zsiráf azt mondta azért, mert: "Meg kék mérni eztet a kónuszt, mer` be kell applikálni a gezmák lendhajtás forgási sebességét a turbóhengerhez. Oszt` sehun sem tanálom a sublert!" Kénytelen voltál lóval szántani.

       12 Pálinka  

2024. MÁJUS 27.

Ma négyszer voltál szántani. Ez történt még:

02:07 Észrevetted, hogy a szomszédos földeken gabonaköröket készítenek, gyorsan készítettél 8 darab homályos fotót.

02:24 Részegen beleszántottál a korpás hajú Fábián bá repceföldjébe. Kártérítést követelt a vén fasz! 8 eurót adtál neki, hogy fogja be a száját.

Észrevetted, hogy a szomszédos földeken gabonaköröket készítenek, gyorsan készítettél 8 darab homályos fotót.Részegen beleszántottál a korpás hajú Fábián bá repceföldjébe. Kártérítést követelt a vén fasz!
8 eurót adtál neki, hogy fogja be a száját.
       1 Pálinka  

2024. MÁJUS 26.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

20:02 Hazaköltözött a kocsmáros lánya, Hegedűs Emma. A szerelőműhelyben megtartott szépségversenyen tarolt. Fényképe azóta a traktorod ékessége.

       9 Pálinka         1 Bor   

2024. MÁJUS 25.

Ma háromszor voltál szántani. Ez történt még:

17:53 Mélyen szántottál és olajat találtál a szomszéd faluban. Már úton van két amerikai egység, hogy demokráciát csináljanak Iszapszentgilisztáson.

Mélyen szántottál és olajat találtál a szomszéd faluban. Már úton van két amerikai egység, hogy demokráciát csináljanak Iszapszentgilisztáson.

2024. MÁJUS 22.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

16:09 Olyan gyorsan siettél haza szántásból, hogy kiszakadt a hátsó kereked és hamarabb beért a kocsmába, mint te.

Olyan gyorsan siettél haza szántásból, hogy kiszakadt a hátsó kereked és hamarabb beért a kocsmába, mint te.

2024. MÁJUS 20.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

15:22 Fele annyi idő alatt végeztél és a gazda, Gyalus Jaki nem volt otthon, úgyhogy a lánya, Teca hátrahívott a ház mögé. Fél órán át hemperegtetek a szalmában meztelenül. Pontosabban a gumicsizmád végig rajtad maradt.

Fele annyi idő alatt végeztél és a gazda, Gyalus Jaki nem volt otthon, úgyhogy a lánya, Teca hátrahívott a ház mögé. Fél órán át hemperegtetek a szalmában meztelenül. Pontosabban a gumicsizmád végig rajtad maradt.
       2 Pálinka  

2024. MÁJUS 16.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

15:53 Szépen süt a nap, fogynak a hektárok, mikor a szomszéd parcellán Olariu Bálint haverod a vadi új csúcsszuper traktorjával nyakig elássa magát. Természetesen odamész és a mezőgéppel könnyedén kihúzod a bajból. A cimborád nem győz hálálkodni, a héten a kocsmában a vendége vagy, amikor megáll a műút szélén egy S600 AMG Merci, a hátsó ajtó kivágódik, és egy ember odarohan hozzátok. Kiderül, ő a csúcs traktor gyártója, és látta a mentésedet. Ott helyben adott 100 eurót, és megesketett, hogy ezt nem árulod el senkinek.

15:53 Már megbántad, hogy mikuláskor a gyerekek kedvéért átalakítottad a traktort. Azóta egy kioldhatatlan csomó miatt sehogy sem látod rendesen a sorokat a hat rénszarvastól.

Már megbántad, hogy mikuláskor a gyerekek kedvéért átalakítottad a traktort. Azóta egy kioldhatatlan csomó miatt sehogy sem látod rendesen a sorokat a hat rénszarvastól.

2024. MÁJUS 15.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

14:10 Már megbántad, hogy mikuláskor a gyerekek kedvéért átalakítottad a traktort. Azóta egy kioldhatatlan csomó miatt sehogy sem látod rendesen a sorokat a hat rénszarvastól.

Már megbántad, hogy mikuláskor a gyerekek kedvéért átalakítottad a traktort. Azóta egy kioldhatatlan csomó miatt sehogy sem látod rendesen a sorokat a hat rénszarvastól.
       3 Bor   

2024. MÁJUS 14.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

01:04 A kocsmába belépve fiatal pesti récéket pillantottál meg. Azt kérték, ülj le közéjük mert antropológiás egyetemisták, azt´ megmutathatnád, mi az a terepmunka. Tetszett neked a felállás, hiszen olyan hosszú volt a combjuk, mint a kaszáspóknak, és néhány baracklikőr után ők is oldottabbá váltak. Elmagyaráztad hát, mi az a terepmunka.

10:57 Szántás közben a gazda felesége megkínált egy korsó sörrel. A meleg elől bemenekültetek a házba és egyenesen a hálószobáig jutottatok. Az akció után vetted észre hogy a szomszédban szántó hullarészeg Edmund már a te részedet is megszántotta!

Szántás közben a gazda felesége megkínált egy korsó sörrel. A meleg elől bemenekültetek a házba és egyenesen a hálószobáig jutottatok. Az akció után vetted észre hogy a szomszédban szántó hullarészeg Edmund már a te részedet is megszántotta!
       7 Pálinka         7 Rövid   

2024. MÁJUS 12.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

16:58 Hazafelé hirtelenül eléd rontott Zsolti, a mániákus tyúktolvaj, egy frissen elcsent kappannal a kezében. Átmentél rajtuk. A kiskakas túlélte. Novák törzsőrmesternek már régóta begyében volt a tolvaj, úgyhogy csak ennyit mondott: "Nincs mit tenni, ha kilapult!" Majd átadta a nyomravezetői díjat.

23:44 Autópálya-építők tartanak fel a nyomvonal kitűzése miatt. Lefizettek 30 euróval, hogy haladjanak.

Hazafelé hirtelenül eléd rontott Zsolti, a mániákus tyúktolvaj, egy frissen elcsent kappannal a kezében. Átmentél rajtuk. A kiskakas túlélte. Novák törzsőrmesternek már régóta begyében volt a tolvaj, úgyhogy csak ennyit mondott: "Nincs mit tenni, ha kilapult!" Majd átadta a nyomravezetői díjat.Autópálya-építők tartanak fel a nyomvonal kitűzése miatt. Lefizettek 30 euróval, hogy haladjanak.

2024. MÁJUS 8.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

13:58 A faluba költözött a vidékfejlesztés atyja, Torgyán József. A kiskertjét kellett volna felszántanod, de a 117 nm-s kertre adott árajánlatodat kétszer is visszadobta, mert nem felelt meg az uniós szabványnak.

A faluba költözött a vidékfejlesztés atyja, Torgyán József. A kiskertjét kellett volna felszántanod, de a 117 nm-s kertre adott árajánlatodat kétszer is visszadobta, mert nem felelt meg az uniós szabványnak.
       6 Pálinka  

2024. MÁJUS 6.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

14:11 Szántás közben az eke egy bombát forgatott ki! Még szerencse, hogy hatástalan. A kocsmában Miska, a fegyverbuzi 50 eurót adott érte.

14:12 Szántásból hazafelé tartva találkoztál Tibor bával, aki ment haza aratásból 2 nagy kocsi búzával, ám a traktora lerobbant. Megkért, hogy vontasd már neki haza a pótokat egy fröccsé´ legalább. Úgy is lett. Mentél fel a hídra, de lefulladt traktorod a kocsikkal, mert túl meredek a feljáró, a gép meg nem bírta. Kiszálltál, hogy köveket hordj a kerekekhez. Sebességben hagytad, ne guruljon már le, de a féket meg elfelejtetted. A traktor elkezdett pöfékelni a kocsik után hátra és beleborult a nádasba, centire a halastótól. Kocsik össze-vissza gabalyodva, traktornak meg most már 5 rükverc fokozat, 1 meg előre, mert átfordult az egész belseje. Ebből se egy fröccs lett, hanem egy egész kanna.

Szántás közben az eke egy bombát forgatott ki! Még szerencse, hogy hatástalan. A kocsmában Miska, a fegyverbuzi 50 eurót adott érte.
  5 Sör   

2024. MÁJUS 5.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

15:20 Nagyon köves volt a föld, kirázta a tököd is, meg a traktornak sem tett sok jót. A fene!

Nagyon köves volt a föld, kirázta a tököd is, meg a traktornak sem tett sok jót. A fene!

2024. MÁJUS 3.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

23:54 Kiszántottál egy aknát, kivitted a kezedben a szántóföld szélére. Délután jöttek a tűzszerészek, visszavitték középre és felrobbantották. Most ott egy kráter. Holnap reggel ugyanitt.

Kiszántottál egy aknát, kivitted a kezedben a szántóföld szélére. Délután jöttek a tűzszerészek, visszavitték középre és felrobbantották. Most ott egy kráter. Holnap reggel ugyanitt.
       1 Pálinka         2 Bor   

2024. MÁJUS 1.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

00:18 Adományoztál egy gumibelsőt a nudista strandnak. Ingyen belépőt kaptál egész évre!

00:18 A szántás után kicsit becsíptél. Hazafelé menet, miközben az ágyékodat vakartad, áthajtottál a traktoroddal Tóni bá biciklijén. Adtál neki 50 eurót, hogy ne szóljon a rendőröknek. Amúgy jól mulattál az eseten. Az öreg kevésbé, mert nem tudott időben hazaérni és ezért le kellett feküdnie az asszonnyal.

Adományoztál egy gumibelsőt a nudista strandnak. Ingyen belépőt kaptál egész évre!A szántás után kicsit becsíptél. Hazafelé menet, miközben az ágyékodat vakartad, áthajtottál a traktoroddal Tóni bá biciklijén. Adtál neki 50 eurót, hogy ne szóljon a rendőröknek. Amúgy jól mulattál az eseten. Az öreg kevésbé, mert nem tudott időben hazaérni és ezért le kellett feküdnie az asszonnyal.
       4 Pálinka  

2024. ÁPRILIS 30.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

12:18 Új kilátókat és lomboronasétányt kezdtek el építeni a szomszéd falu szántóföldjére. Téged kértek meg, hogy hordd ki a fát az építéshez. Nem vagy benne biztos, hogy láttál már egyszerre ennyi eurót.

       7 Rövid   

2024. ÁPRILIS 26.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

13:53 Nem adtál enni reggel Buksinak és csak most jutott eszedbe. Majd eszik este a dög!

21:43 Hazafelé az út szélén találtál egy teljesen fasza kalapácsot.

Nem adtál enni reggel Buksinak és csak most jutott eszedbe.
Majd eszik este a dög!Hazafelé az út szélén találtál egy teljesen fasza kalapácsot.
       6 Pálinka         1 Rövid   

2024. ÁPRILIS 24.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

11:42 A vadiúj, hibridhajtású mezőgazdasági haszongéped szédítő magaslatokba emelte a "hidrogénezett növényi olaj" fogalmát a napraforgó tábla permetezése közben. Haladni kell a korral.

11:43 A vadiúj, hibridhajtású mezőgazdasági haszongéped szédítő magaslatokba emelte a "hidrogénezett növényi olaj" fogalmát a napraforgó tábla permetezése közben. Haladni kell a korral.

2024. ÁPRILIS 22.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

11:59 Dávid bá szerint nem forgatod be elég mélyen a trágyát, így nem lesz termés. Rohadjon ketté az a vén fasz, hogy belepofázik.

Dávid bá szerint nem forgatod be elég mélyen a trágyát, így nem lesz termés. Rohadjon ketté az a vén fasz, hogy belepofázik.
       1 Keserű   

2024. ÁPRILIS 20.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

10:01 Segítettél a rossz hátú Sörös gazdának fát hordani, de a végén a te hátad is piszkosul beállt.

       6 Rövid   

2024. ÁPRILIS 18.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

09:18 Találtál egy palackot és meghúztad. Már az első korty után világossá vált, hogy a címkének megfelelően ásványvíz van benne, de már késő volt. Megártott a 40%-hoz szokott gyomrodnak.

Találtál egy palackot és meghúztad. Már az első korty után világossá vált, hogy a címkének megfelelően ásványvíz van benne, de már késő volt. Megártott a 40%-hoz szokott gyomrodnak.

2024. ÁPRILIS 17.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

12:24 Hazafelé hirtelenül eléd rontott Feri, a mániákus tyúktolvaj, egy frissen elcsent kappannal a kezében. Átmentél rajtuk. A kiskakas túlélte. Hájas törzsőrmesternek már régóta begyében volt a tolvaj, úgyhogy csak ennyit mondott: "Nincs mit tenni, ha kilapult!" Majd átadta a nyomravezetői díjat.

Hazafelé hirtelenül eléd rontott Feri, a mániákus tyúktolvaj, egy frissen elcsent kappannal a kezében. Átmentél rajtuk. A kiskakas túlélte. Hájas törzsőrmesternek már régóta begyében volt a tolvaj, úgyhogy csak ennyit mondott: "Nincs mit tenni, ha kilapult!" Majd átadta a nyomravezetői díjat.
       6 Pálinka  

2024. ÁPRILIS 15.

Ma háromszor voltál szántani. Ez történt még:

02:51 Úgy berúgtál tegnap, hogy először nem Hajdú Sanyi, hanem a szomszédja telkét szántottad fel.

02:51 Addig-addig hangosítottad az Édes Piroskámat, míg rád nem szervezett az ártányosi polgármester egy színvonalas falunapot.

18:54 Reggel észlelted, hogy a két hátsó kerék eltűnt. Később derült fény rá, hogy Greenpeace aktivisták abba ültettek virágokat az ovi elé.

Úgy berúgtál tegnap, hogy először nem Hajdú Sanyi, hanem a szomszédja telkét szántottad fel.
       5 Pálinka  

2024. ÁPRILIS 14.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

18:13 A faluba költözött a vidékfejlesztés atyja, Torgyán József. A kiskertjét kellett volna felszántanod, de a 117 nm-s kertre adott árajánlatodat kétszer is visszadobta, mert nem felelt meg az uniós szabványnak.

A faluba költözött a vidékfejlesztés atyja, Torgyán József. A kiskertjét kellett volna felszántanod, de a 117 nm-s kertre adott árajánlatodat kétszer is visszadobta, mert nem felelt meg az uniós szabványnak.
       8 Bor   

2024. ÁPRILIS 12.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

10:53 Találtál egy palackot és meghúztad. Már az első korty után világossá vált, hogy a címkének megfelelően ásványvíz van benne, de már késő volt. Megártott a 40%-hoz szokott gyomrodnak.

10:54 Ma minden simán ment. Csodálkozol is. Irány a kocsma!

Találtál egy palackot és meghúztad. Már az első korty után világossá vált, hogy a címkének megfelelően ásványvíz van benne, de már késő volt. Megártott a 40%-hoz szokott gyomrodnak.Ma minden simán ment. Csodálkozol is. Irány a kocsma!
       6 Bor   

2024. ÁPRILIS 10.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

10:06 Takács Alpár, a hobby-traktoros kórista egész napi kukoricavetést követően hazafelé pöfögött traktorján. A nagy melegre való tekintettel egész nap kellő mennyiségű folyadékot fogyasztott, ennek következtében lanyhult a figyelme, és a kocsma előtt parkoló traktorodba tolatott. A helyszínen tartózkodó Pötörke őrmester látványától bepánikolt. Hogy megússza a büntetést, mindenkit megvesztegetett a demizson vörösborral, amit a gazdától kapott a szántás fejében. A traktorodban keletkezett kárért 100 euróval kárpótolt.

       4 Rövid   

2024. ÁPRILIS 9.

Ma háromszor voltál szántani. Ez történt még:

10:23 Adományoztál egy gumibelsőt a nudista strandnak. Ingyen belépőt kaptál egész évre!

17:15 6.5 eurót nyertél tippmixen. Jó döntés volt, hogy a Kitömősökre tettél!

22:27 Szántás közben átmentél egy hétmérföldes csizmán és tönkrement a traktorod. A munkát azért kifizette Tóth Bendegúz, a piócás ember, mert ő tehetett a dologról. Kiss Dani hazavontatott, ez 5 euródba került.

Adományoztál egy gumibelsőt a nudista strandnak. Ingyen belépőt kaptál egész évre!6.5 eurót nyertél tippmixen. Jó döntés volt, hogy a Kitömősökre tettél!Szántás közben átmentél egy hétmérföldes csizmán és tönkrement a traktorod. A munkát azért kifizette Tóth Bendegúz, a piócás ember, mert ő tehetett a dologról.
Kiss Dani hazavontatott, ez 5 euródba került.

2024. ÁPRILIS 8.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

01:24 Váradi Lajos meg volt elégedve a munkáddal, ezért munka után megittatok egy rekesz sört. A lánya, Flóra pajkosan rád kacsintott.

Váradi Lajos meg volt elégedve a munkáddal, ezért munka után megittatok egy rekesz sört. A lánya, Flóra pajkosan rád kacsintott.
  2 Sör          5 Bor   

2024. ÁPRILIS 6.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

08:59 Kihúztad Norbi, a gulyás kocsiját a sárból, hálából elcsent neked egy üveggel az apósa pálinkájából.

Kihúztad Norbi, a gulyás kocsiját a sárból, hálából elcsent neked egy üveggel az apósa pálinkájából.

2024. ÁPRILIS 5.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

13:17 Tóth Alajos kedvenc háziállata (Bugyi, a csinos kecskelány) szántás közben beszorult az eke alá és későn vetted észre, elég durván kilapult. A gazda habzó szájjal tépte a haját, mert ez az állat volt a lelki társa.

Tóth Alajos kedvenc háziállata (Bugyi, a csinos kecskelány) szántás közben beszorult az eke alá és későn vetted észre, elég durván kilapult. A gazda habzó szájjal tépte a haját, mert ez az állat volt a lelki társa.
       5 Pálinka  

2024. ÁPRILIS 4.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

19:14 Csintalan Jenő kedvenc háziállata (Lecsó, a szürke patkány) szántás közben sajnálatos módon beszaladt a traktor alá. Még időben észrevetted, ezért Pepe, az állatorvos még meg tudta menteni, viszont neked kellett kifizetned a doktort.

19:14 Hagyományőrző szántóversenyt rendeztetek az ivócimborákkal zárás után. Megnyerted, így 10 percig tarthattad Vaskos Evelin jobb mellét!

Csintalan Jenő kedvenc háziállata (Lecsó, a szürke patkány) szántás közben sajnálatos módon beszaladt a traktor alá. Még időben észrevetted, ezért Pepe, az állatorvos még meg tudta menteni, viszont neked kellett kifizetned a doktort.Hagyományőrző szántóversenyt rendeztetek az ivócimborákkal zárás után. Megnyerted, így 10 percig tarthattad Vaskos Evelin jobb mellét!
  3 Sör          3 Pálinka         6 Bor   

2024. ÁPRILIS 3.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

14:35 Reggel észlelted, hogy a két hátsó kerék eltűnt. Később derült fény rá, hogy Greenpeace aktivisták abba ültettek virágokat az ovi elé.

2024. ÁPRILIS 2.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

10:28 Úgy berúgtál tegnap, hogy először nem Gulyás Norbi, hanem a szomszédja telkét szántottad fel.

Úgy berúgtál tegnap, hogy először nem Gulyás Norbi, hanem a szomszédja telkét szántottad fel.
       5 Pálinka  

2024. ÁPRILIS 1.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

20:19 Már megbántad, hogy mikuláskor a gyerekek kedvéért átalakítottad a traktort. Azóta egy kioldhatatlan csomó miatt sehogy sem látod rendesen a sorokat a hat rénszarvastól.

Már megbántad, hogy mikuláskor a gyerekek kedvéért átalakítottad a traktort. Azóta egy kioldhatatlan csomó miatt sehogy sem látod rendesen a sorokat a hat rénszarvastól.
  4 Sör          5 Bor   

2024. MÁRCIUS 31.

Ma háromszor voltál szántani. Ez történt még:

11:43 Kiss Ede, a mészáros nagyon meg volt elégedve a munkáddal, ezért megkínált a házipálinkájából.

21:10 Simon bá szerint nem forgatod be elég mélyen a trágyát, így nem lesz termés. Rohadjon ketté az a vén fasz, hogy belepofázik.

Kiss Ede, a mészáros nagyon meg volt elégedve a munkáddal, ezért megkínált a házipálinkájából.Simon bá szerint nem forgatod be elég mélyen a trágyát, így nem lesz termés. Rohadjon ketté az a vén fasz, hogy belepofázik.

2024. MÁRCIUS 30.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

00:04 Úgy megittál volna egy kupica Guggolós Szilvát, de épp nem volt a kocsmában. Bánatodban leszívtad a fagyállót a traktorodból és úgy szétütötted magad, mint az állat.

Úgy megittál volna egy kupica Guggolós Szilvát, de épp nem volt a kocsmában. Bánatodban leszívtad a fagyállót a traktorodból és úgy szétütötted magad, mint az állat.
       1 Bor          3 Rövid   

2024. MÁRCIUS 29.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

18:34 Olyan gyorsan siettél haza szántásból, hogy kiszakadt a hátsó kereked és hamarabb beért a kocsmába, mint te.

Olyan gyorsan siettél haza szántásból, hogy kiszakadt a hátsó kereked és hamarabb beért a kocsmába, mint te.
       1 Pálinka  

2024. MÁRCIUS 28.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

22:27 Szántás után fejen pattintottad az öreg Bandi félszemű kutyáját lengőtekével. Most van egy tuti bolhanyakörved.

Szántás után fejen pattintottad az öreg Bandi félszemű kutyáját lengőtekével. Most van egy tuti bolhanyakörved.
       8 Rövid   

2024. MÁRCIUS 27.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

11:47 Szántásból hazafelé tartva találkoztál Jürgen bával, aki ment haza aratásból 2 nagy kocsi búzával, ám a traktora lerobbant. Megkért, hogy vontasd már neki haza a pótokat egy fröccsé´ legalább. Úgy is lett. Mentél fel a hídra, de lefulladt traktorod a kocsikkal, mert túl meredek a feljáró, a gép meg nem bírta. Kiszálltál, hogy köveket hordj a kerekekhez. Sebességben hagytad, ne guruljon már le, de a féket meg elfelejtetted. A traktor elkezdett pöfékelni a kocsik után hátra és beleborult a nádasba, centire a halastótól. Kocsik össze-vissza gabalyodva, traktornak meg most már 5 rükverc fokozat, 1 meg előre, mert átfordult az egész belseje. Ebből se egy fröccs lett, hanem egy egész kanna.

       8 Rövid   

2024. MÁRCIUS 25.

Ma háromszor voltál szántani. Ez történt még:

12:03 Gulyás Viktor, a kiégett rocksztár nagyon meg volt elégedve a munkáddal, ezért megkínált a házipálinkájából.

Gulyás Viktor, a kiégett rocksztár nagyon meg volt elégedve a munkáddal, ezért megkínált a házipálinkájából.

2024. MÁRCIUS 24.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

18:19 A szomszéd telken szántó haverodnak épp szülinapja volt, és addig ittátok a kommersz szeszeket, amíg már nem érdekelt az agrárbetyárkodás.

       4 Pálinka  

2024. MÁRCIUS 22.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

09:44 Mélyen szántottál és olajat találtál a szomszéd faluban. Már úton van két amerikai egység, hogy demokráciát csináljanak Iszapszentgilisztáson.

Mélyen szántottál és olajat találtál a szomszéd faluban. Már úton van két amerikai egység, hogy demokráciát csináljanak Iszapszentgilisztáson.
       2 Rövid   

2024. MÁRCIUS 21.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

12:02 Kovács Gazsi, az űrhajós nagyon meg volt elégedve a munkáddal, ezért megkínált a házipálinkájából.

Kovács Gazsi, az űrhajós nagyon meg volt elégedve a munkáddal, ezért megkínált a házipálinkájából.
  16 Sör   

2024. MÁRCIUS 20.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

08:05 Magyar Samu, a hobby-traktoros kórista egész napi kukoricavetést követően hazafelé pöfögött traktorján. A nagy melegre való tekintettel egész nap kellő mennyiségű folyadékot fogyasztott, ennek következtében lanyhult a figyelme, és a kocsma előtt parkoló traktorodba tolatott. A helyszínen tartózkodó Pötörke őrmester látványától bepánikolt. Hogy megússza a büntetést, mindenkit megvesztegetett a demizson vörösborral, amit a gazdától kapott a szántás fejében. A traktorodban keletkezett kárért 100 euróval kárpótolt.

19:11 Ma minden simán ment. Csodálkozol is. Irány a kocsma!

Ma minden simán ment. Csodálkozol is. Irány a kocsma!

2024. MÁRCIUS 19.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

15:31 A szemrevaló hajadon Adrienn kertje olyan szikkadt száraz volt, mint a rosseb. Szerencsére tudott mutatni olyasmit is, ami nem volt száraz.

       5 Pálinka  

2024. MÁRCIUS 18.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

18:10 18.7 eurót nyertél tippmixen. Jó döntés volt, hogy a Zsíroskenyér FC-re tettél!

18.7 eurót nyertél tippmixen. Jó döntés volt, hogy a Zsíroskenyér FC-re tettél!

2024. MÁRCIUS 17.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

12:10 Fruzsi néne kacsái elkóboroltak a kukoricásban, így a szántásidő felét a tollasok hajkurászásával töltötted. Kaptál cserébe egy kis borseprőt.

Fruzsi néne kacsái elkóboroltak a kukoricásban, így a szántásidő felét a tollasok hajkurászásával töltötted. Kaptál cserébe egy kis borseprőt.
       5 Pálinka  

2024. MÁRCIUS 16.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

12:55 A szemrevaló hajadon Adél kertje olyan szikkadt száraz volt, mint a rosseb. Szerencsére tudott mutatni olyasmit is, ami nem volt száraz.

20:02 Este, miután végeztél a szántással a határban, megpillantottál egy bordó zsigulit. Gondoltad, jobban szemügyre veszed a dolgot, nehogy megint a rezesek égessék a kábelt, de ahogy közelebb értél, látod ám, hogy a polgármester fia vadul pajszerolja a falu legotrombább nőjét. A srác nem volt rest, hogy az incidens titokban maradjon. Egy szabad szemmel is jól látható összeget tett eléd.

       7 Pálinka  

2024. MÁRCIUS 15.

Ma háromszor voltál szántani. Ez történt még:

10:32 35.4 eurót buktál tippmixen. A nyavalya törje ki!

15:21 Szépen süt a nap, fogynak a hektárok, mikor a szomszéd parcellán Halász Endre haverod a vadi új csúcsszuper traktorjával nyakig elássa magát. Természetesen odamész és a mezőgéppel könnyedén kihúzod a bajból. A cimborád nem győz hálálkodni, a héten a kocsmában a vendége vagy, amikor megáll a műút szélén egy S600 AMG Merci, a hátsó ajtó kivágódik, és egy ember odarohan hozzátok. Kiderül, ő a csúcs traktor gyártója, és látta a mentésedet. Ott helyben adott 100 eurót, és megesketett, hogy ezt nem árulod el senkinek.

35.4 eurót buktál tippmixen. A nyavalya törje ki!
       3 Pálinka  

2024. MÁRCIUS 14.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

08:07 A traktorod mély benyomást tett a Zsíroskenyér FC-re, az edző csillogó szemekkel leste, ahogy elgurul a pálya mellett. Megkért, hogy készíthessenek csapatfotót vele, cserébe megkóstolhattad a kapus házi mézesét.

17:10 Nagyon köves volt a föld, kirázta a tököd is, meg a traktornak sem tett sok jót. A fene!

A traktorod mély benyomást tett a Zsíroskenyér FC-re, az edző csillogó szemekkel leste, ahogy elgurul a pálya mellett. Megkért, hogy készíthessenek csapatfotót vele, cserébe megkóstolhattad a kapus házi mézesét.Nagyon köves volt a föld, kirázta a tököd is, meg a traktornak sem tett sok jót. A fene!
  1 Sör          3 Pálinka  

2024. MÁRCIUS 13.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

12:16 Fele annyi idő alatt végeztél, ezért volt egy kis időd bütykölni a traktort.

18:20 A traktorod mély benyomást tett a Gól és Magól Fiaira, az edző csillogó szemekkel leste, ahogy elgurul a pálya mellett. Megkért, hogy készíthessenek csapatfotót vele, cserébe megkóstolhattad a kapus házi mézesét.

Fele annyi idő alatt végeztél, ezért volt egy kis időd bütykölni a traktort.A traktorod mély benyomást tett a Gól és Magól Fiaira, az edző csillogó szemekkel leste, ahogy elgurul a pálya mellett. Megkért, hogy készíthessenek csapatfotót vele, cserébe megkóstolhattad a kapus házi mézesét.
       5 Pálinka  

2024. MÁRCIUS 12.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

10:58 Fele annyi idő alatt végeztél, ezért Kelemen Misi meghívott egy felesre.

Fele annyi idő alatt végeztél, ezért Kelemen Misi meghívott egy felesre.
       10 Rövid   

2024. MÁRCIUS 11.

Ma ötször voltál szántani. Ez történt még:

11:19 A vadiúj, hibridhajtású mezőgazdasági haszongéped szédítő magaslatokba emelte a "hidrogénezett növényi olaj" fogalmát a napraforgó tábla permetezése közben. Haladni kell a korral.

15:30 Már megbántad, hogy mikuláskor a gyerekek kedvéért átalakítottad a traktort. Azóta egy kioldhatatlan csomó miatt sehogy sem látod rendesen a sorokat a hat rénszarvastól.

15:30 Nem adtál enni reggel Buksinak és csak most jutott eszedbe. Majd eszik este a dög!

15:31 Szántásból hazafelé tartva találkoztál Ödön bával, aki ment haza aratásból 2 nagy kocsi búzával, ám a traktora lerobbant. Megkért, hogy vontasd már neki haza a pótokat egy fröccsé´ legalább. Úgy is lett. Mentél fel a hídra, de lefulladt traktorod a kocsikkal, mert túl meredek a feljáró, a gép meg nem bírta. Kiszálltál, hogy köveket hordj a kerekekhez. Sebességben hagytad, ne guruljon már le, de a féket meg elfelejtetted. A traktor elkezdett pöfékelni a kocsik után hátra és beleborult a nádasba, centire a halastótól. Kocsik össze-vissza gabalyodva, traktornak meg most már 5 rükverc fokozat, 1 meg előre, mert átfordult az egész belseje. Ebből se egy fröccs lett, hanem egy egész kanna.

23:16 Csaba bá szerint nem forgatod be elég mélyen a trágyát, így nem lesz termés. Rohadjon ketté az a vén fasz, hogy belepofázik.

Már megbántad, hogy mikuláskor a gyerekek kedvéért átalakítottad a traktort. Azóta egy kioldhatatlan csomó miatt sehogy sem látod rendesen a sorokat a hat rénszarvastól.Nem adtál enni reggel Buksinak és csak most jutott eszedbe.
Majd eszik este a dög!Csaba bá szerint nem forgatod be elég mélyen a trágyát, így nem lesz termés. Rohadjon ketté az a vén fasz, hogy belepofázik.
       4 Rövid   

2024. FEBRUÁR 29.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

10:47 A szántás után Csöndes Dani elhívott a szomszéd faluba, mert úgy hallotta, hogy új csocsóasztalt vett a kocsma, ki kéne próbálni. Miután már negyedszer is győztetek a helyiek ellen, feszült lett a légkör, mindenki ellenetek akart kiállni. Egy ponton jobbnak láttátok, ha távoztok, úgyhogy pisiszünetre hivatkozva kisurrantatok a kocsmából. A visszapillantó tükörből láttad, ahogy jónéhányan dühösen rontanak ki az ajtón, de nem értek utol.

       1 Pálinka         3 Keserű   

2024. FEBRUÁR 25.

Ma kétszer voltál szántani. Ez történt még:

16:57 A kocsmáros nagy csöcsű lánya vitte ki neked a szántóföldre a Kancsó Kincsét, de ha már ott volt, nem volt rest, megmutatta a saját kincsét is. Este, mikor betértél a kocsmába a kocsmáros fizetett két kört neked, mert ilyen jól még sosem HÚZTAD meg a FÖLDJÉT.

       5 Pálinka  

2024. FEBRUÁR 24.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

10:09 Sportot akartál hallgatni, ezért ráhangoltad a rádiós magnódat a Fegyencvárosra. Olyan szinten ráhangolódtál, hogy majdnem elgázoltál egy kukoricás szélén lézengő tehenet.

       3 Rövid   

2024. FEBRUÁR 22.

Ma egyszer voltál szántani. Ez történt még:

13:33 Magdi néne kacsái elkóboroltak a kukoricásban, így a szántásidő felét a tollasok hajkurászásával töltötted. Kaptál cserébe egy kis borseprőt.

Magdi néne kacsái elkóboroltak a kukoricásban, így a szántásidő felét a tollasok hajkurászásával töltötted. Kaptál cserébe egy kis borseprőt.